Probleemgedrag oplossen

Als trainer richt ik me op het begrijpen van de oorzaken van probleemgedrag bij paarden en het ontwikkelen van een effectieve trainingsaanpak.

Door het opbouwen van vertrouwen, het gebruik van positieve beloning en het versterken van basisvaardigheden, werk ik samen met eigenaren om probleemgedrag aan te pakken.

Mijn doel is om een veilige en harmonieuze relatie tussen paard en eigenaar te bevorderen, waarbij ik eigenaren begeleid om zelf het probleemgedrag aan te pakken. Geduld, consistentie en begrip van paardentaal spelen een cruciale rol bij het bereiken van positieve veranderingen en het creëren van een gelukkig en gezond paard.

Enkele voorbeelden:

 • Bijten
  Sommige paarden vertonen agressief gedrag door te bijten. Dit kan variëren van zachtjes knabbelen tot hard bijten, wat gevaarlijk kan zijn
 • Trappen
  Paarden kunnen schoppen als een uiting van frustratie, angst of dominantie. Dit gedrag kan letsel veroorzaken en is belangrijk om aan te pakken.
 • Trekken aan de teugels
  Als een paard constant aan de teugels trekt tijdens het rijden of leiden, kan dit wijzen op een gebrek aan gehoorzaamheid, ongemak of verzet.
 • Bokken of steigeren
  Sommige paarden tonen bokkende of steigerende bewegingen, vaak als uiting van frustratie, pijn of verzet tegen training.
 • Schuren
  Sommige paarden schuren zich vaak aan mensen. Dit lijkt vaak onschuldig maar dit kan erg gevaarlijk zijn als er bijvoorbeeld ook kinderen met het paard omgaan.
 • Voernijd
  Voernijd kan soms een erg lastig probleem zijn. Het kan vele oorzaken hebben en het kan erg moeilijk zijn deze te achterhalen. Waar ik mij op focus bij het werken aan voernijd is dat het paard respect heeft voor jouw ruimte, en geen agressief gedrag naar jou als eigenaar vertoont.